woensdag 4 januari 2017

Ja hoor, het is weer vier uur. Volgens een bepaalde soepfabrikant is het dan tijd om een instantsoep naar binnen te gieten, maar je kunt die middagdip natuurlijk ook zonder een heleboel zout en croutons wel overleven.

foto Met deze tips overleef je zelfs die ...

Zet een muziekje op

He, je hebt geen zin meer. Waarom niet de rest van de werktijd doden met een goed stuk muziek? Op die manier is het vast beter te verdragen.

Doe even een powernap

Je kunt er straks misschien beter tegenaan als je een dutje doet rond vier uur. Een mini-siesta van maximaal een kwartiertje maakt je weer alert.

Eet een gezonde snack

Of het nou een wortel is of een paprika, die gezonde snack kan jouw net even die ene prikkel geven door te gaan to het eind.

Ga koffie zetten

Het is niet alleen de handeling van het koffiezetten die je wakker maakt natuurlijk, de cafeïne die straks door je aderen stroomt boost je om tot het einde door te knallen.

Loop een rondje

Even een sigaretje roken buiten, een rondje lopen of gewoon een frisse neus te halen buiten of op het balkon kunnen je helpen de middagdip vaarwel te zeggen.

Ga even sporten

Wie thuis werkt kan ook even wat yoga doen, een stukje hardlopen of naar de sportschool gaan om wat energie kwijt te kunnen en, gek genoeg, ook weer even op te laden.

Laat de hond uit

Die energie kan je ook kwijt als je een kantoorhond of huisdier hebt. Met de hond naar buiten gaan is eigenlijk veel leuker dan alleen sporten of een rondje lopen.

Bel je moeder

Je kan de tijd ook overbruggen door iemand op te bellen. Even een gesprek te voeren met iemand buiten het werk. Bel je moeder bijvoorbeeld eens op. Moet je natuurlijk wel een beetje een moederkindje zijn.

Werk je make-up bij

Voor de dames (en een enkele ijdele heer) het bijwerken van je make-up kan de middagdip breken. Je ziet er weer fris en op en top uit.

Doe even iets gedachteloos

Of je nou wat gaat rommelen in paint, Nu.nl leest of iets werkgerelateerds doet, als je het op een lager pitje kunt doen kan dat de gedachten even beter ordenen.