dinsdag 10 januari 2017

Veel mensen vinden zichzelf vast vriendelijk, maar ben je ook zo’n zonnetje in huis op je werk? Met een goed glas wijn of een hete chocomel ben je thuis vast te genieten, maar hoe ben je in pak of mantelpak bij het kopieerapparaat op dinsdag of met je mok kantoorkoffie achter je pc op woensdag?

foto Zo maak je het gezellig op de werkvloer

Hoe zorg je ervoor dat je ook daar de boel een beetje gezellig houdt? Met deze tips maak je er elke dag een klein feestje van op de werkvloer.

Geef een complimentje

Mensen zijn dol op complimentjes, dus met dit gebaar zorg jij voor lachende gezichten op de werkvloer. Het hoeft overigens geen werkgerelateerd complimentje te zijn, je kunt ook iets zeggen over leuke schoenen bijvoorbeeld. Pas wel op dat je niet overkomt als een gladde flirter natuurlijk.

Vraag iemand eens naar thuis

Ja, zelfs die collega waar je niks mee hebt mag van jou deze vraag verwachten. Misschien gaat het gesprek er niet heel geanimeerd van worden, maar je mag hoe dan ook verwachten dat hij blij is dat je even een gesprekje aanknoopt dat niet over de laatste excelcijfers gaat.

Zeg dankjewel

Wees vriendelijke en bedank eens wat vaker je collega’s als ze iets voor je doen. Op die manier kan je ook iets van hen terugverwachten en dat zorgt ervoor dat je de sfeer op de werkvloer weer een beetje mooier maakt.

Ga samen lunchen

Waarm zou je steeds die boterham voor de pc opeten? Niet alleen is het best onsmakelijk dat je zo alle kaas, mayonaise en kruimels op je toetsenbord laat vallen, ook is het bijzonder ongezellig.

In onze geliefde vakantielanden als Frankrijk, Spanje en Italië gaan ze uitgebreid aan de lunch. Je mag dat als nuchtere Hollander ook best een half uurtje doen, maar neem eens lekker de tijd om met elkaar wat te ondernemen.

Maak eens een wandelingetje met collega's

Ook kun je tussen de middag de jas aantrekken en naar buiten gaan. Misschien om een sigaretje op te steken of, veel gezonder, even een frisse neus te halen, zoals dat zo mooi heet.

Met zo’n wandelingetje leer je je collega’s weer eens op een andere manier kennen.

Reptoir