dinsdag 3 oktober 2017

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en of je nu net komt kijken of dat je jezelf al een paar jaar student mag noemen, er zijn dingen die voor iedereen herkenbaar zijn.

foto 5 type studenten die je tegenkomt ...

Daarom hebben wij vijf type studenten op een rijtje gezet die je sowieso tegen gaat komen (of al tegen bent gekomen) in je eerste studiejaar. 

1. De strever

Deze persoon heeft alles op een rijtje. De eerste les heeft hij/zij al een planning gemaakt met huiswerk en tentamenperiodes. En tijdens de les mag het niet te gezellig zijn, want alles moet worden meegeschreven! Dit is ook de persoon die alle tentameneisen uit zijn hoofd leert om de rest van de klas op de regels te wijzen.

2. De onzichtbare

Soms komt deze persoon nooit opdagen, maar vaak alleen de eerste week. Daarna blijft hij/zij gewoon weg. En hoewel zijn/haar naam wel het hele jaar op de namenlijst blijft staan, weet eigenlijk niemand meer hoe diegene er uit zag.

3. De populaire

Niet alleen mogen docenten deze student graag, iedereen kent hem/haar eigenlijk. Vaak doet de populaire student ook mee aan allerlei activiteiten, zit bij de studentenvereniging (het liefst in het bestuur) en kijken soms zelfs ouderejaars tegen hem/haar op.

4. De luie

Deze student doet helemaal niks. Huiswerk zegt hem/haar niks en de inlogcode voor het intranet heeft deze persoon nog nooit geactiveerd. Toch haalt hij/zij het volgende jaar, terwijl iedereen zich afvraagt: hoe dan?

5. De grapjas

Deze persoon maakt van alles een grap. Docenten worden vaak moe van hem/haar en ook klasgenoten kunnen na drie weken niet meer lachen om de flauwe grappen of facebook-video’s van deze persoon. Toch is deze persoon vaak ontzettend handig bij presentaties, dus zorg dat je hem in ieder gevalt te vriend houdt!

Bron: studenten.net