donderdag 12 januari 2017

We zijn gek op adviezen en slaan die liever niet in de wind. Soms zijn adviezen niet interessant of slecht, maar wat als ze meer schade aanrichten dan daadwerkelijk goed doen?

foto 5 x start-up adviezen die meer ...

Volg je passie

Je passie volgen is op zich niet verkeerd, wie namelijk vol passie zich op het werk stort zal beter werk afleveren. Het probleem van je passie volgen is dat niet in elke passie een businessmodel zit. Je kunt over van alles heel passievol zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat je die passie kunt omzetten tot een goedlopende onderneming.

Werk hard

Hard werken is niet de sleutel tot succes. Werk liever slimmer en effectiever. Wie te hard werk kan zich uitputten en dat zit je productiviteit alleen maar in de weg.

Wees origineel

Origineel zijn is lang niet altijd de heiliger graal. Sommige eerste ideeen zijn namelijk belachelijk. Het gaat om het juiste idee, dat kan ook een ‘herkauwd’ idee zijn in een nieuwe jas. Veel succesvolle ondernemingen hebben zo’n idee dat al bestond geperfectioneerd en daarmee een hoop succes.

Vertrouw op je instinct

Wie net begint aan een ondernemend avontuur weet dat hij zijn instinct niet moet vertrouwen. Zonder ervaring is er niet veel op te vertrouwen. Houd je dan liever aan de feiten en cijfers.

Neem iedere uitdaging aan

Nee, ga niet alles wat je op kunt pakken, oppakken. Net als met te hard werken is te veel willen doen ook niet goed. Het put je uit. Onthoud altijd dit: alles waar ‘te’ voor staan is niet goed, behalve tevreden.